SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Palle Magnusson

Vår vän Palle har lämnat oss!

 

Bollnäs Simsällskap har drabbades av stor sorg och saknad genom Per-Alvar ”Palle” Magnussons tragiska och plötsliga bortgång efter att han drabbades av en blödning i huvudet under Masters SM i Söderhamn. Palle avled den 2 april på Bollnäs Sjukhus.

 

Per-Alvar började sin simmarkarriär i Bollnäs Simsällskap för nästa exakt fyrtio år sedan, en karriär som gick via Gävle Simsällskap och Uppsala Simsällskap. I slutet av sjuttiotalet tränade och studerade Palle på University of California at Berkeley där han firade stora triumfer både i vattnet och i skolan.

Palles största framgångar i simbassängen är SM Guld på 100 m frisim 1978, VM-brons på 4x100 m frisim i Berlin 1978. Per-Alvar deltog även på sommar olympiaden 1980 i Moskva.

 

När Palle med familj bestämde sig för att flytta hem till födelsestaden fick Bollnäs Simsällskap en engagerad ledare och tränare. Att se Palle leda sin simgrupp kring träning och tävling var en fröjd för ögat, på sitt ödmjuka och engagerande sätt fick han både barn och vuxna runt omkring sig att växa. Palle hade förmågan att nå ut till alla som ville vara med.

 

På senare år återupptog Palle själv simningen och var en av de drivande krafterna i Bollnäs Simsällskaps Mastersgrupp. Även här firade Palle stora triumfer med sin fantastiska teknik på frisim och inte minst fjärilsim. Inför årets Masters SM var Palles målsättning att sätta Europarekord på 50 m fjäril, tyvärr fick han inte möjlighet att förverkliga detta.

 

Palle har även de senaste åren haft en betydande roll i föreningens positiva utveckling. Med sitt skarpa intellekt och analytiska förmåga var Palle en stor tillgång som bollplank och mentor.  

 

Som person gav Palle alltid mer än vad han tog och han var en person med stark integritet. Att kommunicera med Palle var enormt utvecklande och spännande, han hade förmågan att föra dialogen bortom de gängse fraserna och svaren. För Palle var inget svart eller vitt utan nyanser av allt. Det var kort och gott extremt trevligt att ha Palle som vän.

 

Bollnäs Simsällskap har mist en fantastisk vän och eldsjäl. Saknaden är stor och tung och svår att bära men vi kan se tillbaka på den tid föreningen fick tillsammans med Palle som mycket positivt. Han kommer alltid att vara med oss!

 

Avslutningsvis går våra tankar till Palles familj, Kicki med sönerna Oskar och Gustav, Palles bror Kalle med familj samt Palles mamma Kickan. Bollnäs Simsällskap kommer alltid att finnas där för er.

 

 

Bollnäs Simsällskap

gm Torbjörn Svensk

 
Sponsorer